Dobava in način plačila

  • Dobavni rok
Za izdelke na zalogi je dobava blaga en (1) delovni dan za naročila, ki so oddana do 13.00 ure. V ostalih primerih pa od 2 do 10 delovnih dni, razen v primerih, kjer je to posebej navedeno s statusom dobave. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi, je dobavni rok do 21 dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu. 
 
Podatek zaloga pomeni, da je želeni artikel na zalogi v skladišču na sedežu podjetja v Ljutomeru ali pri katerem izmed dobaviteljev v Sloveniji. Podatek se praviloma osvežuje nekajkrat dnevno. V primeru zakasnelih dobav, se Vam opravičujemo. V kolikor je informacija o možni dobavi napačna, nikakor ne gre za zavajanje kupcev, pač pa za željo, da Vam želeno blago zagotovimo v najkrajšem možnem času (podatek o dobavi se nanaša na trenutne informacije, ki jih imamo o artiklih).
 
Strošek dostave blaga z odkupnino se obračuna glede na končno težo vseh naročenih izdelkov, znesek in izbrano možnost dostave v postopku naročila. Vsi stroški so jasno navedeni pred potrditvijo naročila s strani kupca in na računu. Za naročila preko spletne trgovine VAREZ.si v skupni vrednosti nad 100 €, je dostava na vaš naslov v Sloveniji brezplačna.
 
Za dobavo strojev po naročilu kupca (CNC stroji, žage, ...), je potrebno min. 30% avansno plačilo oz. po plačilnih pogojih, ki jih določi prodajalec pri pripravi ponudbe. V kolikor kupec stroja 30 dni po obvestilu o dobavi blaga ne vplača preostalega zneska blaga, si prodajalec pridrčuje pravico do odprodaje stroja drugemu kupcu. Prav tako si prodajalec pridržuje pravico do zaračunavanja stroška skladiščenja v kolikor stroji dobavljeni po naročilu kupca niiso odpeljani najkasneje v roku 30 dni od obvestila o prihodu blaga. Stroški skladiščenaj znašajo 1,5 € za vsak naslednji dan.
 
  • Načini plačila
- Gotovinsko plačilo pri osebnem prevzemu v poslovalnici v Ljutomeru. V primeru, da artikel želite osebno prevzeti na sedežu našega podjetja, lahko gotovinsko plačilo opravite ob izdaji blaga.
 
- Po povzetju (samo za dostavo po Sloveniji): plačilo z gotovino ob prevzemu naročenih izdelkov na izbranem naslovu. Pošta Slovenije vam pri plačilu po povzetju po svojem veljavnem ceniku zaračunava še provizijo na plačilo (približno 0,72 € z DDV).
 
- Predračun ali preko spletne banke: plačilo po predračunu, ki ga podjetje izda ob naročilu kupca. Blago se odpremi šele po prilivu sredstev na transakcijski račun podjetja in se ne izdaja ob poslanem potrdilu kupca o izvedenem plačilu! Kupec pri plačilu po predračunu nima dodatnih poštnih stroškov provizije.
 
- Plačilo preko PayPal sistema.